Ország-világ

2006.01.05. 00:00

Hírsáv

BAMA

Amerikában kapható az extravékony telefon
Már megvásárolható az Egyesült Államokban a Motorola 3G mobilja, a V3x. Az ultravékony (vastagsága nincs egy centiméter) V3x elődjéhez, a V3-hoz hasonlóan kettényitható kialakítású. Többek között rendelkezik videotelefo-nálási funkcióval és egy 2 megapixeles kamerával is.

Királyi elismerést kapott az iPod tervezője
Kitüntette Jonathan Ive-t II. Erzsébet brit királynő. Ive a Brit Birodalom Legkiválóbb Rendjének Parancsnoka címet kapta. Az amerikai Apple Computer Inc. által gyártott iPod digitális lejátszócsalád tervezője nevéhez fűződik az iMac, az iBook és a Powerbook is.

Tavasszal érkezik A Tűz serlege DVD
Hamarosan megjelenik a Harry Potter sorozat negyedik része DVD-n. A mozikban csak néhány hónapja bemutatott film a kiadó tervei szerint akár már március elején a boltokba kerülhet. A dupla lemezes verzió természetesen magyar szinkronos lesz.


Adóslistára kerülnek a nem fizető mobilosok
Közös adatbázist hozott létre a T-Mobile, a Pannon GSM és a Vodafone. A listára azok kerülnek fel, akiknek a szolgáltatás igénybevételi lehetőségét a szolgáltatók bármelyike számlatartozás miatt teljesen korlátozza. A cégek így akarják kiszűrni a mobiltelefon-előfizetésekkel visszaélő, számlatartozást nem rendező ügyfeleket.

Makacskodik a Microsoft az EB-vel
Újabb jogi lépést tett az Európai Bizottság a Microsoft ellen, amely nem hajtotta végre a 2004. évi trösztellenes döntésben foglaltakat. A bizottság azzal fenyegetőzött, hogy a Microsoftnak napi 2 millió eurós büntetést kell fizetnie, ha nem tesz eleget a kötelezettségének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában