Ország-világ

2006.01.24. 07:23

Oktatási elismerések a magyar kultúra napja alkalmából

Az elmúlt évek kormányzati intézkedéseit tekintette át az oktatási miniszter a magyar kultúra napja alkalmából rendezett díjátadón. Magyar Bálint hetvenhét szakembert tüntetett ki az ünnepségen.

BAMA

A feladat egyáltalán nem könnyű - mondta Magyar Bálint, hozzátéve: azok a kérdések, amelyek a nevelés, oktatás szakembereit foglalkoztatják, hogy "azt tanítjuk-e gyermekeinknek, amely a legfontosabb számukra, (...) használható tudást adunk-e számukra", ezek felmerülnek az oktatási rendszer szintjén is. A magyar oktatási rendszernek a jó szándék mellett ugyanakkor sokszor olyan "bemozgásai" vannak, amelyek a nem kívánt eredmény irányába visznek, és a feladat az, hogy ezen változtassunk. Magyar Bálint áttekintette az elmúlt évek kormányzati intézkedéseit, amelyek közül kiemelte a buktatás tilalmát, a szöveges értékelést, az Útravaló ösztöndíjprogramot, a nyelvi előkészítők bevezetését, az integrációs normatívát a szegregáció csökkentése érdekében. Az összes iskolát rákötötték nagy sávszélességgel az internetre, és digitális tananyagbázis létesült. Átalakult az érettségi, a kétszintű matúra összemérhetővé teszi az iskolákat, s kiváltja a felvételit - sorolta a szakminiszter, megemlítve azt is, hogy a gazdasági élet szereplőit a szakképzésben bevonták a vizsgakövetelmények meghatározásába.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában