Ország-világ

2006.01.24. 00:00

Titok, mit mondott a túlélÕ katona

Nagy Eszter Dóra

„Még öt perc kellett volna, vagy párszor tíz méterrel nagyobb magasság. Ennyin múlott az élet” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Parlamentben. A kormányfÕ tegnap elismeréseket adott át azoknak, akik a borsodi Hejce mellett lezuhant repülÕgép mentésében részt vettek. A tÛzoltók, rendÕrök, határÕrök, mentÕk és katasztrófavédelmi szakemberek mellett civileknek is köszönetet mondtak. Összesen harmincöten részesültek elismerésben.
Közben Szlovákiában 24 órás nemzeti gyász kezdÕdött hétfÕ délben. A középületeken félárbocra eresztették a zászlókat, az emberek pedig egyperces néma csenddel adóztak az áldozatok emléke elÕtt. Várhatóan a hét második felében Eperjesen búcsúztatják a szerencsétlenségben elhunyt katonákat.
A repülÕgép-szerencsétlenség okáról egyelÕre nem lehet sokat tudni, ám a szlovák hatóságok szerint mÛszaki hiba történt.
Az egyetlen túlélÕ – a repülÕ elsÕ tisztje – állapota folyamatosan javul, orvosai szerint hétfÕn már járni, beszélni és enni is tudott. Ezért kezelÕorvosai megengedték, hogy a beteggel a baleset körülményeit vizsgáló légügyi szakértÕk is beszélhessenek, de nem tudni, mit mondott nekik a fiatalember.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában