Ország-világ

2006.02.18. 00:00

Szerverbotrány: vitatják az OVB közleményét

Vállalnia kell a felelősséget annak a Fidesz-munkatársnak, aki kampányanyagokat töltött le az MSZP szerveréről – mondta Pokorni Zoltán a köztelevízió péntek reggeli adásában. A párt alelnöke szerint az ügy „elég rossz” a Fidesznek, az MSZP számára viszont alkalmas arra, hogy elterelje a figyelmet a jóval fontosabb kérdésekről.

Sz. Sz.

„Nem a Fidesz, hanem a rendőrség dolga kideríteni, ki követte el a hibát” – hangsúlyozta Pokorni. A fideszes honatya kifejtette, hogy az ügyben az lenne a megoldás, ha bemutatnák azt az e-mailt, amelyben megkapta „az illető” a jelszót. Az Index internetes újság úgy tudja: a szerverügy miatt Rogán Antal kampányfőnököt tették felelőssé. A cikk szerint maga Orbán Viktor Fidesz-elnök is elmarasztalta a politikust.

Közben vita alakult ki az Országos Választási Bizottság (OVB) egyik közleménye miatt, amely a szerverüggyel van kapcsolatban. A testület ugyan nem foglalkozott a kérdéssel, mivel lejárt a jogorvoslati határidő, ugyanakkor egy közleményt adott ki. Eszerint a Btk.-ba ütközik és bűncselekményt követ el az, aki a védelmet szolgáló intézkedés megsértésével jogosulatlanul belép egy számítástechnikai rendszerbe. Bordás Vilmos, a Fidesz testületi képviselője szerint Szigeti Péter, az OVB elnöke az ügyben megkerülte az OVB-t.

Az elnök azt követően, hogy a  testület elvi döntés hozott egy  állásfoglalás és egy közlemény kiadásáról, hirtelen „egy laza mozdulattal előhúzott” két, már legépelt és megszövegezett tervezetet és megszavaztatta azokat – sérelmezte Bordás. Azt is felrótta, hogy az OVB olyan ügyben döntött, amely nem tartozik a hatáskörébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában