Ország-világ

2006.03.23. 09:17

Fellebbez a MIÉP-Jobbik

A MIÉP-Jobbik azon a napon akar nagygyűlést tartani, amikor az MSZP - közölte Csurka István a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában csütörtök reggel. A szövetség így fellebbez azon határozat ellen, amelyben a rendőrség elutasította, hogy a Harmadik út április elsejére és másodikára is demonstrációt jelentsen be a budapesti Hősök terére.

BAMA

Csurka a Nap-keltében elmondta: „az eredeti elképzelés az volt, hogy felül a katlan felső frontvonalán a Fidesz tart gyűlést a Kossuth téren, mi pedig alul bezárjuk a reteszt, és csak az állatkert felé hagyjuk menekülni az MSZP-t”. Közölte: azt akarták bemutatni, hogy van két erő, amely összefogja ezt a társulatot. Arra a kérdésre, hogy miért kellene menekülni a szocialistáknak, azt válaszolta, hogy „hát azért, mert a nagyobb tömegek szorítják őket”. Mint mondta, nem indultak volna el a szocialisták felé, „csak azt például nem engedtük volna, hogy a Hősök terén a király szobrok  (...) közelébe jöjjenek”.

A pártelnök úgy vélekedett, hogy a MIÉP-Jobbik bejut a parlamentbe, a Fidesz pedig nagy fölénnyel megnyeri a választást. A halálbüntetés visszaállításával kapcsolatban elmondta, hogy azt akkor törölték el, amikor világossá vált, hogy rendszerváltozás lesz, és „a piszkos gazemberek, akik a sortüzeket elrendelték, végrehajtották, maguk menekültek ebbe a helyzetbe”. Arra a kérdésre, hogy ezeket az embereket fel kellett-e volna akasztani, úgy válaszolt, „mint a vöcsök”.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában