Ország-világ

2006.03.13. 14:52

Fénymásolt ajánlószelvények Szombathelyen

Fénymásolt ajánlószelvények alapján kérte választási nyilvántartásba vételét a MIÉP-Jobbik mindkét szombathelyi országgyűlési képviselőjelöltje. Egyiküket a választókerületi választási bizottság feljelentette a rendőrségnél.

BAMA

Az interneten nyilvánossá tett határozatok és azok indoklása szerint Szombathely 1. számú választókerületében a Hegedűs Tamás, a MIÉP-Jobbik jelöltje március 10-én 1245 darab ajánlószelvényt adott le, ezek alapján kérte nyilvántartásba vételét. Az ellenőrzés alatt kiderült, az ajánlószelvények közül 522 darab csupán fénymásolat volt. A választókerületi választási bizottság álláspontja szerint a fénymásolt ajánlószelvények felhasználása jogszabálysértő, és alapos a gyanúja annak, hogy sérült a választás rendje, ezért a jogszabályok alapján rendőrségi feljelentést tettek.

Szombathely 2. számú országgyűlési választókerületében a választási bizottság határozata azt állapította meg, hogy Schmidt András, a MIÉP-Jobbik jelöltje március 10-én 916 darab ajánlószelvény adott le, amiből a bizottság megállapítása szerint 478 darab volt fénymásolat. A fénymásolt ajánlószelvényeket a testület érvénytelennek nyilvánította, ezzel pedig a jelölt leadott érvényes ajánlószelvényeinek száma a szükséges 750 alá csökkent. A bizottság - amely felhívta a jelöltet, hogy pótolja a még hiányzó ajánlószelvényeket - ebben az esetben még nem döntött arról, hogy tesz-e rendőrségi feljelentést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában