Ország-világ

2006.03.09. 13:53

Idén verseny is a Titanic

Először hirdet versenyt a Titanic. A hivatalosan Budapest Nemzetközi Filmfesztivál névre hallgató rendezvényen március 30-tól több mint ötven filmet vetítenek le az Urániában, a Nemzeti Filmszínházban, a Kossuth moziban, a Toldi moziban és az Örökmozgóban.

BAMA

Az idei, sorrendben tizenharmadik Titanic fesztiválon nyolc film küzd meg a háromtagú nemzetközi zsűri kegyeiért és a Hullámtörők fődíjért, amelyhez nem mellesleg nyolcezer euró is jár.

A fesztivál teljes kínálatában mellett megtalálható a Pusher című dán trilógia harmadik része, a dél-koreai Kim Ki-duk új filmje, Az íj, a cseh szürrealista animációs alkotó, Jan Svankmajer legújabb filmje, a Lunacy és az elmúlt évek egyik orosz fesztiválsikere, a 4.

A nemzeti szekcióban idén - a már hagyományosan önálló blokkban szereplő francia filmek mellett - az amerikai függetlenek, köztük Sundance-sikerfilmek kerülnek reflektorfénybe.

A "World Cinema" elnevezésű világfilmes szekció olyan régiókból és országokból (például Indonézia, Fülöp-szigetek) érkező alkotásokat vonultat fel, amelyek a hazai moziforgalmazásban eddig még nem szerepeltek. A "Midnight Madness" esti és éjszakai vetítésein horrorfilmek, a "Filmdokk"-ban dokumentumfilmek láthatóak. Önálló szekciót kapnak az elvarázsolt felnőttmesék és a bűnfilmek, a kallódó ifjúság problémáit megjelenítő drámák pedig a "Tajtékos napok" blokkban kaptak helyet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában