Ország-világ

2006.03.05. 07:18

Itt a Fidesz titkos kampányterve

Titkos budapesti központban készül a Fidesz minden idők legnagyobb választási mozgósítására – értesült lapunk. Úgy tudjuk, egy hónapja hazánkban tartózkodnak azok az amerikai tanácsadók, akik George Bush amerikai elnök korábbi kampányát is vezették.

BAMA

A több tízezer ember mozgósítását irányító csapat feje Kubatov Gábor, a Fidesz soroksári választókerületi elnöke. Ez a kampánycsapat teljesen függetlenül működik a Rogán Antal kampányfőnök által irányított stábtól. Sőt a választásokon a jelenleg titokban tartott csapatnak lesz nagyobb szerepe. Erről tanúskodnak azok a tervek, amelyek lapunk birtokába jutottak.

Információink szerint összesen 35 ezer ember munkáját koordinálja Kubatov vezette szerv. Ebből 20.000 személy azok közül került ki, akik önkéntesen vállalták a Fidesz kérdőíve alapján a munkát. 6700 ember telefonos kampányt végez majd. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ők „melegítk be a terepet” azoknak a kis csoportoknak, akik a választások előtt személyesen is felkeresik a választópolgárokat.

A kis „sejteket” 3500 csoportvezető irányítja. Az ő munkájukat segíti az a 300 középvezető, akiket külön is kiképeznek a Polgárok Házában. A 11-16 fős csoportokat komoly infrastruktúra támogatja majd. Minden „sejt” legalább 1 személyautót és egy mikrobuszt kap. Úgy tudjuk máris le vannak foglalva azon a szálláshelyeknek nagy része, ahol megpihen a kampánycsapat. A munkáért pénz nem jár, a Fidesz legfeljebb napi 4000 forintos költségtérítést lehet igényelni.

A legnagyobb mozgósítás az április 9-i választások előtt egy héttel várható. Ebben az időszakban a kerületi honatya jelölteket teljesen kivonják a kampányból. Ekkor indul be a 35 ezer embert mozgató gépezet is. Első körben telefonosok jelentkeznek be és arra kérik az embereket, hogy menjenek el szavazni. Ezt követően a házaknál jelennek meg azok az aktivisták, akik Orbán Viktor Fidesz elnöktől visznek személyre szóló levelet.

A kampányban dolgozók kettesével járják majd a lakóházakat, egy lány egy fiú felállással. „Ez így sokkal szimpatikusabb és meggyőzőbb” – indokolta az egyik pszichológus az egy héttel ezelőtt titokban tartott kampánytréningen a Polgárok Házában. Egyébként ezen az eligazításon mintegy 220 személy vett részt.

A személyes megkeresés fontosságát a tavalyi választási kampány tanulságaiból vonta le a Fidesz. Orbán Viktor nemrég annak tulajdonította a vereséget, hogy 2002-ben a Fidesz nem tudott eléggé mozgósítani. A mostani stratégia kidolgozásában ezért is támaszkodtak az amerikai szakemberekre, mivel ott már régi hagyománya van az ilyen mozgósításnak.

Úgy tudjuk, a kampánymódszereket a választások előtt próbára teszi a Fidesz. Március 19-én Mosonmagyaróváron és Szentendrén, az időközi választásokon éleben is letesztelik a kidolgozott módszereket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában