Ország-világ

2006.03.01. 13:04

Két magyar paralimpikon indul Torinóban

Navratyil Sándor és Vass Ágnes monosízők révén két sportoló képviseli Magyarországot a március 10. és 19. között sorra kerülő téli paralimpián Torinóban. A IX. fogyatékos seregszemlén várhatóan 40 ország közel 540 versenyzője vesz részt.

BAMA

Ünnepélyes keretek között díjazták a tavalyi év parasportolóit, a férfiaknál a bócsás Béres Dezső, míg a nők közül a kerekesszékes vívó Krajnyák Zsuzsanna végzett az élen. A 2005-ös Európa-bajnokságon párosban szerzett arany-, illetve egyéni bronzérme révén győztes Béres a paralimpiai bajnok Szekeres Pál vívót és az erőemelő Sas Sándort utasította maga mögé. Krajnyák a cselgáncsozó Nagy Sándornét és az ugyancsak vívó Dani Gyöngyit előzte meg. Az év csapata a női kerekesszékes vívóválogatott, míg az év edzője az őket felkészítő Feczer Viktor lett.

Az év fogyatékos sportolói:
férfiak:
1. Béres Dezső (bócsa)
2. Szekeres Pál (vívás)
3. Sas Sándor (erőemelés)
1. Krajnyák Zsuzsanna (kerekesszékes vívás)
2. Nagy Sándorné (cselgáncs)
3. Dani Gyöngyi (kerekesszékes vívás)
csapat:
1. Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Juhász Veronika (kerekesszékes vívás)
2. Béres Dezső, Gyurkota József (bócsa)
edző:
1. Feczer Viktor (kerekesszékes vívás, tőr)
2. Tóth András (kerekesszékes vívás, párbajtőr)
3. Keserű József (cselgáncs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában