Ország-világ

2006.03.29. 08:30

Megbízó áll a robbantások hátterében Magyarországon

A külföldi bűnözői csoportok "megbízásra" készülnek robbantásra Magyarországon - válaszolta egy újságírói kérdésre Tóth András, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő politikai államtitkár szerdán a Nap-kelte című televíziós műsorban.

(MTI)

Tóth András szerint a megelőzést szolgálta a miniszterelnök keddi bejelentése: a magyar titkosszolgálat hivatalos értesítést kapott arról, hogy külföldi bűnözői csoportok a magyarországi politikai helyzet destabilizálása szándékával robbantásokat kívánnak elkövetni az országban, a választási nagygyűléseken.

Gyurcsány Ferenc, akit a múlt héten pénteken tájékoztattak az információról, úgy fogalmazott, megbízható, ellenőrzött forrásból származik az értesülés. "A megküldött jelentés szerint a merényletek végrehajtásával összefüggésbe hozható bűnözői kör egy jól ismert, a szervezett bűnözés világához tartozó csoportnak a tagjai, a szóban forgó három természetes személyt, magánszemélyt az elküldött jelentés név szerint beazonosíthatóan tartalmazza" - mondta a kormányfő.

Tóth András a szerdai televíziós interjúban nem kívánta megnevezni a szóban forgó személyek nemzetiségét, mert - mint mondta - tekintettel akar lenni a rendőrségi nyomozás érdekeire.

Pető Iván, az SZDSZ ügyvivője - szintén a szerdai Nap-keltében - a robbantásos fenyegetésre reagálva közölte, nem talál benne logikát, s ha egyáltalán, akkor csak magyarországi lehet a megbízó, mert az egésznek más értelme nincs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában