Ország-világ

2006.03.28. 00:00

Óriásdugó Budapesten

A fővárosi és a vidékről Budapestre munkába járó autósok is órákig álltak tegnap reggel a hatalmas dugóban, amelyet az Erzsébet hídon bekövetkezett karambol okozott.

Bánky Bea

Teljesen megbénult a forgalom tegnap a fővárosban, kilométeres kocsisorok torlódtak fel a forgalmasabb csomópontokon, Budapest főútvonalain és a budai bevezető utakon is szinte mindenhol csak lépésben tudtak haladni az autók. A gigantikus dugót elsősorban az Erzsébet hídon történt négyes karambol okozta. Reggel hét óra körül három autó haladt Pestről Budára a középső sávban, mikor eddig ismeretlen okból a híd közepén egy szemből érkező autó áttért a menetirány szerinti másik oldalra, és ott frontálisan ütközött a hármas sor középső kocsijával. Az ütközés erejétől az utóbbi autó megpördült, és nekicsapódott az előtte, illetve a mögötte haladó járműveknek – mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Bálint Gabriella hozzátette: a baleset három sérültjét a mentők kórházba szállították. Kettő közülük könnyebben sérült, de az egyik vétlen autóban utazó személy súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ketten beszorultak a roncsok közé, őket feszítő-vágókkal szabadították ki. A helyszínelés nyolc órakor befejeződött, addig egyetlen sáv volt járható, a műszaki mentés pedig fél 10 körül, ekkorra már a külső buszsáv kivételével felszabadult a híd, mégis egész délelőtt bénult volt a város vérkeringése, a kocsisor egészen az M7-es autópályáig állt. Tíz napja hasonló baleset történt ugyanitt.
A reggeli csúcsforgalomban kialakult gigászi méretű torlódásban a négy autó karambolján kívül jelentős szerepet játszott a pesti alsó rakpart lezárása és az újabb útfelújítási munkálatok. Ráadásul a Lágymányosi hídon filmforgatás miatt a nap folyamán rövid időközökre történtek időszakos útlezárások. A rendőrség hivatalosan nem zárta le a Lágymányosi hidat, de időszakosan, néhány percre egy-egy sávban leállíthatják a közlekedést. A Fővinformtól Vizei Márta elmondta: kora délutánra normalizálódott a forgalom, de a baleset valóban jelentős fennakadásokat okozott a reggel és a délelőtt folyamán. Tapasztalataik szerint egyébként ha egy forgalmas hídon vagy például a Nagykörúton történik hasonló baleset, ahol a helyszínelés hosszú időn át tart, ugyanekkora dugók alakulhatnak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában