Ország-világ

2006.03.20. 17:40

SZDSZ: közelebbi patikát a lázas Kovács Pistinek!

B. B.

Ne a pártok, hanem a betegek döntsenek arról, hogy hogyan használják fel a pénzüket, és hol működjenek kórházak; néhány ingyenes gyógyszer helyett inkább minden készítmény legyen olcsóbb; ne csak a patikákban lehessen a vény nélküli medicinákat megvenni; nyíljanak új gyógyszertárak, és működjön patikaügyelet mindenhol, ahol arra szükség van. Így összegezte tegnap Molnár Lajos, az SZDSZ miniszterjelöltje a liberálisok egészségügyi programját, amelyet a szocialista és a konzervatív szakpolitikusoknak is eljuttattak. Molnár Lajos kijelentette: a liberális párt a betegért versengő biztosítókra épülő új egészségügyet akar, és azt, hogy szűnjön meg a hálapénz.


Molnár Lajos szerint „a betegeket azok a kérdések foglalkoztatják, hogy hideg és romos a kórterem, hogy ügyeleti időben 20 kilométert kell vidéken utazni, hogy patikát találjanak a lázas Kovács Pistinek, és hogy ne kelljen másodszor és harmadszor fizetni, ha valaki orvoshoz megy”. A Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltjének, Mikola Istvánnak vasárnapi beszédére utalva hozzátette: „felelőtlenség ilyen helyzetben a tudattalan nemzetlélek energiával való feltöltéséről beszélni”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában