Ország-világ

2006.03.27. 00:00

Tavaszi színkavalkád a megújulás szerelmeseinek

Dávid Sz.

Színezze haját a tavasz jegyében. Merjen változtatni a megszokott tónusokon. Az átváltozást otthon is megvalósíthatja. Ha nincs ideje és lehetősége, hogy profival festesse haját, a drogériákban kapható hajfestékekkel a maga fodrásza is lehet.
A hajszínezésre különböző alkalmakkol vállalkoznak a nők. Stílust váltanak például akkor, amikor szakítanak párjukkal, vagy lezártak egy korszakot. Új külsővel, bizakodva tekintenek a jövőbe. Persze a változtatás indoka lehet az aktuális divat, vagy a sokasodó ősz hajszálak is.
Választáskor érdemes szem előtt tartani, hogy a sötét szín markánssá teszi az arcot, ezért nagyon fiataloknak és időseknek nem előnyös. Ideálisabb a természetes hajszínnél csupán egy árnyalattal világosabbat választani. Az ápolt hatás érdekében 4-6 hetenként fesse újra haját. Figyeljen, hogy új hajszínéhez illeszkedjen a ruhatára is.
A hajfestés rítusa attól függ, hogy milyen mértékű színváltozást akar elérni természetes hajszínéhez képest. Befolyásolja az is, hogy egy alkalomra, vagy hosszabb időre szeretne új színben ragyogni. Három módszert különböztetünk meg. Választhat az alkalmi, a tartós színezés, és a festés között.
A krémfesték behatol a hajba, és ott fejti ki hatását. Nagyon fontos, hogy minden beavatkozás után kezelje balzsammal frizuráját. Haja legyen száraz, vagy törülközőnedves festés előtt. A krémhajfestéket keverje össze a színelőhívó folyadékkal. Első festésnél, az emulziót tincsről tincsre vigye fel a festőecsettel. Ezután fésülje át a haját alaposan egy ritka fogú fésűvel. A hatóidő ebben az esetben 30 perc. A fél óra letelte után meleg vízzel alaposan öblítse ki hajából az emulziót. A szín stabilizálásához masszírozza át fejét ápolóbalzsammal.
Lenövésnél vigye fel a kifakult hajra a koncentrátum egy részét. Húsz perc múlva oszlassa szét a maradékot a haj teljes hosszán és végein. Fésülködjön úgy, hogy a festék minden hajszálat befedjen. Várjon 10 percet, majd öblítse le a koncentrátumot.
A festéket sérült fejbőrön ne alkalmazza! A halántékra vagy a nyakára csöpögő emulziót nedves vattával azonnal távolítsa el, mert különben befogja az említett területeket. A koncentrátum a műanyagot és a ruhát is elszínezheti, ezért nevezzen ki egy törülközőt a festési ceremóniára. Végül nem marad más: szárítás után tündököljön a csillogó hajkoronájával. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában