Ország-világ

2006.03.06. 16:23

Új módszerekkel a dopping ellen

Manfred von Richthofen, a Német Sportszövetség elnöke szerint nem indokolt büntetőeljárást indítani a doppingoláson ért sportolókkal szemben.

BAMA

"Nem lenne szerencsés a doppingellenes harcból egy látványos valóságshow-t csinálni" - mondta von Richthofen. "Hasznosabban is fel lehet használni azt az energiát és pénzt, amit az olaszok arra fordítanak, hogy a lebukott versenyzőket meghurcolják, televízió kamerák előtt börtönbe vigyék. Sokkal fontosabb a dopping hátországának megszüntetése." A DSB elsőszámú vezetője szerint a sportolóknak elég büntetés az  eltiltás és az ezzel járó szégyen, ami sok esetben a szponzorok elvesztését vonja maga után. "Mi inkább arra költjük a pénzünket, hogy minél pontosabb eljárásokat fejlesszünk ki a tiltott szerek kimutatására, a rendőrség pedig azoknak az elfogására koncentrál, akik beszerzik és értékesítik a tiltott szereket."

Németországban több politikus is javasolta, hogy az olaszokhoz hasonlóan sújtsák börtönbüntetéssel a doppingoló sportolókat. A DSB ezzel szemben egy másik indítványt nyújtott be, melynek lényege: saját felelősségére mindenki azt tehet az egészségével, amit akar. Viszont aki a doppingszerek segítségével bizonyíthatóan anyagi előnyhöz jutott, arra 3-tól 5 évig terjedő börtönbüntetést kell kiszabni, melyet nem lehet felfüggeszteni és az ítélet végrehajtásának nincs halasztó hatálya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában