Ország-világ

2006.03.02. 11:13

Vezérigazgató-váltás a Nemzeti Autópálya rt.-nél

Reményik Kálmán váltotta Szilágyi Andrást a Nemzeti Autópálya Zrt. élén. A vezérigazgató-cserére az útügyi adminisztráció átszervezése miatt volt szükség.

BAMA

A tulajdonos Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) döntése alapján a Nemzeti Autópálya Zrt. (NA) vezérigazgatójává március 1-jétől Reményik Kálmánt, az igazgatóság eddigi elnökét nevezik ki - közölte Béni Gyöngyi, az NA kommunikációs vezetője. Szilágyi András, az eddigi vezérigazgató a cég második embereként, vezérigazgató-helyettesként dolgozik tovább a társaságnál.

A döntés oka, hogy az útügyi adminisztráció átszervezése az NA-ra az eddigieknél jóval több feladatot ró, köztük a közúti beruházások bonyolítását is. A többletfeladatok a szervezeten belül is módosítják az eddigi struktúrát. Az autópályaépítésben húsz éve résztvevő Szilágyi András így újra a beruházó cég fejlesztő, műszaki csapatát erősíti. 
Reményik Kálmán közgazdász, adótanácsadó, adószakértő, és könyvvizsgáló végzettsége is van. Több részvénytársaság igazgatóságának és felügyelőbizottságának volt és jelenleg is tagja. Tavaly július 14. óta az NA igazgatóságának tagja, augusztus 15-től elnöke. (magyarorszag.hu)

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában