Ország-világ

2006.09.20. 13:58

A rendbontóknak nincs pardon

Nincs türelem a rendbontókkal szemben, a leghatározottabban fel kell lépni ellenük - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szerdai kormányülésen.

BAMA

A kormányfő úgy fogalmazott: a békés tüntetőket ürügyként használják azok a rendbontók, akik nem alkotmányos jogaikkal kívánnak élni, hanem a köztársaság türelmével visszaélnek, akik köztörvényes bűncselekményeket követnek el.

Szavai szerint Budapesten és az országban rend van, a rendőrség a múlt éjszaka, nagy erőket mozgósítva, megvédte a várost és megvédte az embereket. "Köszönöm nekik, jó munkát végeztek" - mondta, hozzátéve, hogy továbbra is ez a dolguk, és a kormány ehhez minden támogatást - erkölcsit és anyagit egyaránt - megad. "Nem kívánjuk hagyni, hogy Magyarország egy látszat csapdájába essen, a látszat ugyanis az, hogy politikai tüntetők, politikai célokért küzdve ostromolnak épületeket, betörnek kirakatokat, felgyújtanak gépjárműveket, és összetűzésbe kerülnek a rendőrökkel éjszakáról éjszakára" - hangoztatta.

A miniszterelnök szerint azok a politikusok, akik egyértelmű elhatárolódásukkal az utcáról visszaparancsolhatták volna ezeket az embereket, és megértethették volna velük, hogy nincs politikai  támogatás és felhatalmazás mindarra, amit tesznek, ezek a  politikusok  az ehhez szükséges nyilatkozatokat nem tették meg. "Pedig Magyarország számára semmilyen formában nem járható út az indulatok politikája és a radikalizmus" - mondta.

Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy az ország érdeke a felelős politika, a politikai és gazdasági stabilitás, a stabil fejlődéshez szükséges intézkedések végrehajtása. A betarthatatlan ígéretekből nem épül új Magyarország - jegyezte meg. Hangsúlyozta: a kormány kitart az egyetlen választható út mellett, az egyensúlyteremtés, a reformok és a fejlesztések politikája mellett.

Mint mondta, az elkezdett reformok, fejlesztések lesznek a legékesebb bizonyítékai annak, hogy a kormány politikáján nem kíván változtatni. "Mi meghátrálás nélkül tesszük a dolgunkat" - jelentette ki.

Hozzátette: ennek jegyében folytatják a munkát egy stabil, fenntartható, növekvő gazdaság és egy igazságosabb társadalom, kevesebb hazugsággal és féligazsággal terhelt politikai közélet megteremtése érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában