Ország-világ

2006.09.21. 11:34

Tandíjellenes tüntetés Egerben

BAMA

Az egyetlen célja némi bevétel generálása, ám kirekeszti a szociálisan rászorulókat és a valódi felsőoktatási reform ellen hat - közölte Nagy Zoltán, amikor, mintegy 500 fiatal tüntetett az Eszterházy Károly Főiskola előtti téren.

A szónok megerősítette, hogy a HÖOK októberben megtartja a most elhalasztott tüntetést Budapesten, a Kossuth téren. Az alelnök elmondta, szerintük oly módon szükséges a felsőoktatás valódi átalakítása, hogy az egyetemek és főiskolák elhelyezkedésre alkalmas diplomát adjanak a tanulmányok végén a hallgatók kezébe. A tandíj bevezetése ezt a célt nem szolgálja - szögezte le.

Nagy Zoltán a továbbiakban emlékeztetett, arra, hogy idén februárban valamennyi parlamenti párt képviselői úgy nyilatkoztak egy a HÖOK által rendezett tanácskozáson, hogy nem tervezik tandíj bevezetését. Ezt később megerősítette Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára is - fűzte hozzá.

Mi változott azóta? - tette fel a kérdést Nagy Zoltán. Majd így folytatta, azt gondolom nem mondtak nekünk igazat. Végül felidézte, hogy 1995-ben sikertelenül tiltakoztak a hallgatók a tandíj bevezetése ellen, ám - mint mondta - most máshogy lesz, kitartóbbak leszünk.

Annál is inkább, mert a hallgatói tiltakozást támogatják a szülői szervezetek, a nagycsaládosok, a középiskolai diákönkormányzatok, illetve a felsőoktatási dolgozók szakszervezete is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában