Ország-világ

2006.10.07. 07:22

Barbie és Ken helyett suttyó család

Cigiző, terhes, hajcsavarós Barbie-babát és sört vedelő, visszataszító Kent dobott piacra egy amerikai játékgyártó cég. A ronda műanyag teremtmények persze nem érdemlik meg az álompáros szép nevét. A lánybabát Turleenre, a fiút pedig Jer Wayne Juniorra „keresztelték”.

Bánky B.

[caption id="" align="alignleft" width="160"] Ez a Barbie gyémántruhát kapott
[/caption]Az amerikai gyerekek értik a cinizmust, a játékok ugyanis azoknak a tévéshowknak a szereplőire hasonlítanak, amelyekben az emberek üvöltöznek és összeverekednek rokonaikkal. „Manapság már a játékbabák is lefelé csúsznak” – állapítja meg a Daily Mail brit napilap. A Toy Town nevű játékgyártó cég úgy döntött, az estélyi ruhás, tündérszép Barbie helyett egy szakadt, mezítlábas-bőrdzsekis külvárosi asszonykát kezd gyártani. Később mellé rendelte párját, aki koszos fehér atlétatrikóban feszít, hogy kilátszon a tetoválása és ha a mellén megnyomunk egy gombot, a következő kedves bók böffen ki törött fogú szájából: „Tizenöt nyomorult sör, és te még mindig ronda vagy!”

Daniel Gibby, a játékgyártó cég képviselője a Daily Mailnek úgy nyilatkozott: „Az egész egy viccnek indult, de rájöttünk, hogy ebben a stílusban nagy a piaci lehetőség. Kizárólag arról szól az ügy, hogy kinevessük a sztereotipikus amerikai ideálokat.” Azt egyelőre nem lehet tudni, a gyűjtők mennyire fogják értékelni a suttyó-családot, de egy-egy legendás Barbie-baba sokat ér a megszállottaknak. Néhány példány akár 3000 fontba (körülbelül egymillió forintba) is kerülhet. Egy holland divattervező kollekciója két hete 35 millió forintért talált új tulajdonosra egy brit aukción. A babák között a miniszoknyás-forrónadrágos szépségek mellett igazi ritkaságok is találhatók: egyik készítőjét Óz, a nagy varázsló Dorothyja, egy másik plasztik játék alkotóját pedig a Muzsika hangjai Maria nővére ihlette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában