Ország-világ

2006.10.04. 12:21

Demszky együttműködést ajánl

Demszky Gábor főpolgármester levelet küldött az önkormányzati választásokon győztes 23 kerületi polgármester részére. A levelet a főpolgármesteri hivatal sajtóirodája szerdán juttatta el az MTI-hez.

BAMA

Demszky szerint a főváros elemi érdeke az, hogy minél egységesebben működjön és fejlődjön, hiszen csak így képes élhetőbb és versenyképesebb város lenni, függetlenül a kerülethatároktól, és így segítheti elő az ország felemelkedését - olvasható. Véleménye szerint a vasárnapi választások eredménye is azt mutatja, hogy a budapestiek a korábbinál nagyobb együttműködést várnak el képviselőiktől.

Mint írta, a Fővárosi Önkormányzatban és a kerületi képviselőtestületek jelentős részében a szocialista-szabad demokrata koalíció került többségbe, "ám a kiegyenlített erőviszonyok miatt számos kérdésben kompromisszumos döntésekre nyílik lehetőség". Hozzátette: ez a kormánypártok és az ellenzék önkormányzati politikusaira egyaránt komoly felelősséget ró, de történelmi lehetőséget is teremt, "meghatározhatjuk azt a közös minimumot, amelyben egyetértünk a főváros jövőjével kapcsolatban, és amelynek  alapján letehetjük egy konszenzusos Budapest-politika alapjait".
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában