Ország-világ

2006.10.05. 16:31

Lejárt a Fidesz szabta határidő

Letelt az a 72 óra, amennyi időt Orbán Viktor a Fidesz elnöke adott hétfőn a kormánypártoknak, hogy menesszék a miniszterelnököt.

BAMA

Orbán Viktor hétfőn szólította fel a koalíciós pártokat, hogy 72 órán belül, csütörtökön 13.00. óráig menesszék Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt ellenkező esetben a Fidesz péntekre a Kossuth térre nagygyűlést szervez, amelyet még több követhet. A Fidesz elnöke világossá tette: nem csak egy gyűlésről van szó, hanem egy folyamatról, amely pénteken kezdődik. Ez így fog folytatódni, amíg nem megy a miniszterelnök - tette hozzá a Fidesz elnöke, aki elmondta: ő maga is felszólal majd a pénteki nagygyűlésen.

Az MTI úgy értesült, hogy az ellenzéki párt azt jelentette be a rendőrségen: október 23-ig tervez megmozdulásokat a Parlament előtt. Az ugyanitt tüntető szervezetek október 25-ig tartó akcióról tájékoztatták a rendőrséget.

A távirati iroda úgy tudja, hogy csütörtökön helyszínbejárás lesz a Kossuth téren jelenleg tüntető nyolc szervezet és a Fidesz képviselőinek részvételével, miután kedden már tartottak egy megbeszélést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, olyan technikai kérdésekről, hogy ki, mikor, hány embert mozgat a téren, milyen hangosítást használ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában