Ország-világ

2006.11.28. 19:11

Elégedetlenek a magyarok a munkahelyükkel

A magyarországi munkavállalóknak kevesebb, mint a fele érzi jól magát a munkahelyén egy friss nemzetközi munkahelyi felmérés szerint.

BAMA

A dolgozók vezetőik teljesítményével sem maradéktalanul elégedettek. A Kelly Services, a nemzetközi munkaerő-kölcsönzés és –közvetítés egyik első számú szereplője 28 ország mintegy hetvenezer dolgozójának véleményét gyűjtötte össze. A megkérdezett majdnem ezer magyar munkavállalónak mindössze 44 százaléka érzi magát jól vagy nagyon jól jelenlegi munkahelyén. Ez az arány a felmérésben vizsgált országok között a legalacsonyabb érték. A legelégedettebb munkavállalókkal Dánia, Mexikó és Svédország büszkélkedhet, míg a legrosszabb eredményt Magyarország mellett Oroszország és Törökország produkálta.

A magyar dolgozók főnökeiknek tíz pontból mindössze 6,4 pontot adtak. Az eredmények azt mutatják, hogy a cégek többségének bizony volna mit tennie a munkavállalók elkötelezettségének és motiváltságának javítása érdekében – mondta a felmérés kapcsán Jónás Anikó, a Kelly Services Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában