Ország-világ

2006.11.07. 14:34

Főszerkesztő-váltás a Magyar Hírlap élén

Farkas György váltja Szombathy Pált a Magyar Hírlap élén. Ezt az új vezető közölte kedden. Az eddigi főszerkesztő-helyettes bővebb tájékoztatást ígért még a nap folyamán. Szombathy Pált egyelőre nem sikerült megszólaltatnia az MTI-nek.

BAMA

Szerkesztőségi forrásokból származó információ szerint menesztették Popovics Gizella főszerkesztő-helyettest, valamint a lap két publicistáját, R. Székely Juliannát és Szále Lászlót is. A Magyar Hírlap többségi tulajdonosa, Széles Gábor nagyvállalkozó április 11-én hosszabbította meg Szombathy Pál főszerkesztő mandátumát egy évvel, 2007 áprilisáig. Az akkor kiadott közlemény szerint a Magyar Hírlap többségi tulajdonosai a lap helyzetét és céljait áttekintve állapodtak meg a közös jövőről a napilap főszerkesztőjével és kisebbségi  tulajdonosával.

Szombathy Pál március 20-án az MTI-nek nyilatkozva elismerte, hogy nézeteltérése volt Széles Gábor főtulajdonossal a Magyar Hírlap aznapi címlapja kapcsán, de a vita elcsitult. Akkor a főszerkesztő menesztéséről szóló információk terjedtek el a sajtókörökben. "A legjobb együttműködésre törekszem Széles Gáborral" - jelentette ki az eset kapcsán Szombathy Pál. Elmondta azt is, hogy amikor Széles Gábor megvette a Magyar Hírlapot, akkor a középre tartó irányvonal - amit a szerkesztőség már három éve képvisel - elnyerte a tetszését, elfogadta és jónak tartotta a középen állást.

"Nézeteltérés már többször is volt, ebből még nem következik semmi" - mondta akkor Széles Gábor az MTI-nek az értesülések kapcsán. A felvetésre, hogy elégedett-e Szombathy Pál munkájával, akivel a hírek szerint már korábban többször is volt nézeteltérése, Széles Gábor azt mondta: "Ilyen kérdéseket nem tudok kezelni. (...)  Hadd tartsam meg magamnak a véleményemet".

Széles Gábor a Heti Válasz című hetilapnak korábban azt mondta, a jövőben úgynevezett nemzeti liberális lapnak képzeli el a Magyar Hírlapot, amely középen áll, de a középet "jobb oldalról közelíti meg".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában