Ország-világ

2006.11.28. 11:14

Gergényi elfogultságra panaszkodik

Tovább folytatódik a rendőr-szappanopera, Gergényi elfogultságot érez a jelentésben, a bizottság ezt visszautasítja

(AS-MTI)

Visszautasítja a budapesti rendőrfőkapitány az MTV-székház ostroma kapcsán készült bizottsági jelentés megállapítását, amely szerint az irányítás szakszerűtlensége vezetett volna a rendőri tevékenység kudarcához szeptember 18-án.

A főkapitány válaszában hivatalosan elfogultságot jelent be a vizsgálóbizottságot vezető Ignácz István Pest megyei rendőrfőkapitány ellen, mert állítása szerint a bizottság vezetője nem titkoltan az ő székére pályázik.

A rendőrség nemcsak Gergényi Péter válaszát hozta nyilvánosságra, hanem az eredeti jelentést készítő öttagú bizottságnak a válaszra adott észrevételeit is. Ebben az Ignácz-bizottság visszautasítja a bizottsági tagok hitelességét, objektivitását, szakmai és emberi tisztességének megkérdőjelezését.

Az országos rendőrfőkapitány kedd délelőtt nyilvánosságra hozta az MTV-székház ostroma kapcsán készült jelentéshez írt BRFK-választ és az ahhoz készült bizottsági reakciót.

Bene László elmondta: azért változott meg az álláspontja, mert Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos úgy ítélte meg, hogy ez az információ nem tartható vissza. A főkapitány tegnap még úgy fogalmazott, hogy a két anyag "túl szakmai" a nyilvánosságra hozatalhoz. Bene László a távirati irodának arra a kérdésére, hogy a Rendészeti Biztonsági Szolgálat által, az október 23-i események kapcsán készülő jelentés is nyilvános lesz-e, azt mondta: a jelentés még nem készült el, így arról egyelőre nem tud nyilatkozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában