Ország-világ

2006.11.01. 16:10

Jövőre szavaz a parlament a titoktörvényről

Egyértelműbb és világosabb lesz az Országgyűlés elé jövőre kerülő új titoktörvény

Z. M.

Egyértelműbb és világosabb lesz az Országgyűlés elé jövőre kerülő új titoktörvény, amelyről jelenleg is egyeztetnek a kormánypártok – mondta Szilvásy György kancelláriaminiszter. A tárcavezető elmondta: a törvényjavaslat az európai uniós  szabályozáshoz közelítené a magyart, de részleteket nem kívánt  közölni, mivel az egyeztetések jelenleg is folynak.

Vajda Péter, a nemzetbiztonsági szolgálatok szóvivője a távirati irodának azt mondta: az új törvény tervezete mintegy 60 százalékkal csökkentené a minősíthető adatfajták körét. Hozzátette: a jelenleg hatályos titoktörvényben, illetve a felhatalmazása alapján a  titokbirtokosok által kiadott miniszteri rendeletekben, közleményekben több mint 600 adatfajta szerepel.

A szóvivő ugyanakkor közölte: a nemzetbiztonsági szolgálatok összevonása, átszervezése nem szerepel a titoktörvény formálódó tervezetében. A kormány várhatóan decemberben dönt a törvényjavaslatról, melyet 2007 tavaszán nyújtanak be az Országgyűlésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában