Ország-világ

2006.11.23. 17:25

Megbénulhat a városi tömegközlekedés

Országszerte leállhat a városi tömegközlekedés, ha a parlament a jelenlegi formájában fogadja el a korkedvezményes nyugdíjazás új szabályait

Z. M.

Országszerte leállhat a városi tömegközlekedés, ha a parlament a jelenlegi formájában fogadja el a korkedvezményes nyugdíjazás új szabályait – közölték az érintett érdekvédelmi szövetségek. A Városi Közlekedési Konferencia képviselői azt is elmondták, a szakszervezetek minden törvényes eszközzel, így sztrájkkal is készek megvédeni a dolgozók érdekeit.

Földényi György, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége képviselője hozzátette, a konferencián nyílt levelet fogalmaztak meg a parlamenti képviselők részére, melyben sérelmezik, hogy a kormány egyeztetés és érdemi vita nélkül vitte a Ház elé a dolgozókat hátrányosan érintő nyugdíjazási szabályozást. A szakszervezetek írásukban azt is megemlítik, a különböző kormányok 1997 óta halogatják a korkedvezményes nyugdíjazással kapcsolatos javaslatok megtárgyalását.

A szakszervezeti csoportok arra szólították fel a honatyákat: utasítsák a benyújtott törvénymódosítást, egyúttal biztosítsanak kellő időt arra, hogy a rendelkezéseket a kormány és az érdekképviseletek közötti egyeztetés előzhesse meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában