Ország-világ

2006.11.30. 10:29

Mégis van felelőse az tűzijátékon történt katasztrófának

Elsősorban a Miniszterelnöki Hivatal felelős az augusztus huszadikán történtekért - állítja az ombudsman

BAMA

A kormány hatvan napon belül válaszol az ombudsmani vizsgálat megállapításaira, amelyek szerint elsősorban a Miniszterelnöki Hivatalt terheli a felelősség az augusztus 20-i tűzijátékon történtekért.

Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa közölte: a vizsgálat sorozatos hibákat állapított meg a tűzijáték előkészítésében és lebonyolításában, így például a Miniszterelnöki Hivatal által kötött szerződésben nem esett szó arról, hogy mi történik vészhelyzetben, ki, milyen intézkedést jogosult tenni, ha az emberek testi épsége veszélybe kerül.

A kormányszóvivő közölte, hogy a jelentés főbb pontjaival egyetértenek, ám bizonyos szakmai kérdésekben más álláspontot képvisel a kabinet. Nem biztos például, hogy rendőri intézkedéssel rövid idő alatt a több milliós tömeget el lehetett volna távolítani a helyszínről - tette hozzá Danks Emese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában