Ország-világ

2006.11.08. 06:26

Nemcsak az árat érdemes figyelni a biztosításnál

Három hetük van még az autósoknak arra, hogy alaposabban megismerjék a társaságok jövő évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjait. Az internetes alkuszok díjkalkulátoraival könnyedén össze lehet hasonlítani az árakat. A döntésnél azonban nemcsak a várható kiadásokat, hanem egyéb szempontokat is érdemes figyelembe venni.

Tóth M.

[caption id="" align="alignleft" width="240"] Nem mindegy, hogy a biztosító hogyan viselkedik a kárrendezéskor – fotó: Darnay Katalin
[/caption]Fontos azt is megnézni, hogy melyik biztosító milyen szolgáltatási háttérrel rendelkezik – mondta el érdeklődésünkre Mestyán András, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége Gépjármű-biztosítási szekciójának elnöke. Nem árt például utánanézni annak, hogy a kiválasztott társaság mennyire tartja szem előtt az ügyfelek érdekeit az esetleges kárrendezéskor. Az sem mindegy, hogy az adott biztosító milyen informatikai háttérrel, nyilvántartással rendelkezik. Például hogy időben ki tudja-e küldeni a csekket a társaság az ügyfélnek.

Érdemes átnézni a társaságok által kínált pluszszolgáltatásokat is, amelyeket díjmentesen, vagy nagyon kedvező áron kínálnak egyes társaságok. Ilyen többek között az assistance szolgáltatás, amellyel az autó meghibásodásakor segítséget kérhet az ügyfél. Fontos lehet az aktív kárrendezés is. Ez esetben a saját biztosító fizet akkor is, ha valaki vétlenül lesz egy baleset részese. Láthatóan nagy a harc a biztosítók között, s tobzódhatnak az ügyfelek a felajánlott kedvezményekben.

A legtöbb társaság kedvezőbb árat kínál annak, aki az interneten köti meg a biztosítását. Ugyanígy sok helyen kedvezményt kapnak a kisgyerekesek, a közalkalmazottak, a nyugdíjasok, illetve azok is, akiknek más biztosításuk is van az adott cégnél. Van olyan cég is, amely ingyen repülőjegyet ígér ügyfeleinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában