Ország-világ

2006.11.09. 16:25

Petrétei hamarosan dönt Gergényiről

A következő napokban hozza meg döntését az igazságügyi és rendészeti miniszter a budapesti rendőrfőkapitány nyugdíjazási kérelméről - tudatta a tárca sajtóosztálya azt követően, hogy Petrétei József hivatalában fogadta Gergényi Pétert.

BAMA

A megbeszélésen a miniszter közölte: a kormány kiáll Gergényi Péter mellett, munkájával elégedett, a személyét ért alaptalan, hamis vádra alapozott politikai támadásokat visszautasítja - olvasható a minisztérium közleményében. Petrétei József a rendzavarásokat felszámoló rendőrségi fellépést szakszerűnek és törvényesnek tartja. A miniszter szerint az intézkedésekkel kapcsolatos bejelentések kivizsgálását a törvényeknek megfelelően, politikától és személyeskedéstől mentesen kell elvégeznie az ügyészségnek. "A kormány álláspontja szerint Budapestnek határozott, szakmailag felkészült és erőskezű főkapitányra van szüksége" - áll a közleményben.

A miniszter a megbeszélésen szólt arról is, hogy a rendvédelmi szerveknél legalább 20 éve szolgálatot teljesítők nyugdíjának kiszámítási módján nem változtat a hamarosan elkészülő jogszabály. Akinek a törvény hatályba lépésekor legalább 20 év szolgálati viszonya van, az nem csak, hogy 25 év szolgálati viszony után elmehet nyugdíjba, de nyugdíjának megállapítása a jelenleg is érvényes feltételrendszer szerint történik.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában