Ország-világ

2006.11.22. 18:04

Új miniszterrel alakul át a kormány januártól

Z. M.

A tervek szerint január 1-től fejlesztéspolitikáért felelős tárca nélküli miniszter lesz Bajnai Gordon jelenlegi kormánybiztos – értesült a Független Hírügynökség (FH).

Gyurcsány Ferenc már korábban bejelentette, hogy vizsgálják a lehetőségét, hogyan lehetne a Parlamentben az ellenzék által is interpellálhatóvá tenni Bajnait. A tervezett kormányátalakítást Szilvásy György kancelláriaminiszter is felvetette keddi nyilatkozatában. A köztelevízióban elmondta: januártól a Miniszterelnöki Hivatalon belülre összevonják a tárcák ellátási, üzemeltetési és informatikai feladatait, valamint ide csoportosítják a teljesítményértékelést és a pályázati keretek előkészítését is.

Szilvásy hozzátette: nem tartaná jó döntésnek a közigazgatási államtitkári posztnak korábbi formájában való visszaállítását. Azt azonban elismerte, hogy a minisztériumokban még egy vezetői posztot kell kialakítani.
Az FH szerint a koalícióban téma a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) és Persányi Miklós tárcavezető jövője is. Kormánypárti források szerint előfordulhat, hogy a KvVM-et a gazdasági minisztériumba olvasztják, ez esetben Persányi nagykövet lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában