Ország-világ

2007.01.13. 18:01

Az SZDSZ kiáll Molnár mellett

Az egészségügyi miniszter kkitart a javaslatai mellett de megfontolja Gyurcsány Ferenc elképzeléseit is

BAMA

Demszky Gábor üljön le a jövő héten tárgyalni Molnár Lajossal a kórházreform fővárost érintő kérdéseiről, és többet ne vigye a nyilvánosság elé az ilyen ügyeket – utasította rendre a városatyát tegnapi ülésén a szabaddemokraták Országos Tanácsa (ot), amely fenntartások nélkül és egyhangúlag  kiállt az egészségügyi miniszter mellett. A tárcavezető nyilvánosságra került kórházi ágyszámjavaslata után került kereszttűzbe. Nemcsak a szocialisták, de saját párttársai: Demszky Gábor főpolgármester és Szolnoki Andrea, a főváros egészségügyi bizottságának vezetője is bírálták a minisztert.

„Az országos tanács tagjai megértették és támogatják a kórház-átalakítási törvényt, hiszen tudják, hogy ennek eredménye egy hatékonyabb, a szükséges ellátásokat magasabb színvonalon biztosító rendszer” – mondta Molnár Lajos.

Az egészségügyi miniszter ugyanakkor nem tartja véglegesnek saját javaslatait és megfontolja Gyurcsány Ferencét. A kormányfő azt kérte: ha a kórházi ágyszámokról valamelyik regionális egészségügyi tanácsban nem tudnak megegyezni és a döntés joga visszaszáll a szakminiszterre, ettől függetlenül kérje ki a szakmai és önkormányzati vezetők véleményét.

Kóka János gazdasági miniszter kijelentette, hogy a szocialisták addig számíthatnak a liberális pártra, amíg készek megvalósítani a szükséges reformokat. Az ülésen szóba került az SZDSZ alapszabály-módosítása is: a párt februári küldöttgyűlésére a tisztújítási folyamatról terjesztenek elő javaslatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában