Ország-világ

2007.01.04. 17:37

Gyurcsány pártvezetői munkáját könnyítenék?

Új stratégiával készülnek február végi tisztújító kongresszusukra a szocialisták, ráadásul a pártirányítást is átalakítanák; minderről Hiller István pártelnök, illetve Juhász Ferenc alelnök tett közzé két dokumentumot.

T. G.

A több párbeszéd a garanciája a nagyobb fegyelemnek a szocialista párt és a kormány viszonyában – olvasható a Hiller István pártelnök által készített, a Magyar Szocialista Párt politikai stratégiája 2007-2009 című írásban. A politikus a más pártokkal való együttműködés fontosságát is hangsúlyozta. Mindezt már csak azért sem lesz könnyű megvalósítania az MSZP-nek, mert Navracsics Tibor Fidesz frakcióvezető csütörtöki nyilatkozatában egyértelművé tette: pártja továbbra sem kíván együttműködni Gyurcsány Ferenc kormányfővel. Márpedig a jelenlegi állás szerint Gyurcsány hamarosan a miniszterelnöki szék mellett a pártelnökit is elfoglalhatja.

A fentiek mellett ezt a verziót erősíti az a Juhász Ferenc által jegyzett, szintén csütörtök nyilvánosságra hozott felhívás, mely az MSZP alapszabály-módosításának átgondolására hívja fel az alapszervezeteket. Az irat szerint az eddigi elnökhelyettesi poszt helyett ügyvezető alelnöki pozíciót alakítanának ki; ez minden bizonnyal a kormányfői feladatokat ellátó pártelnök munkáját könnyítené meg. A felhívás szerint az MSZP-nek „baloldali néppárttá” kell alakulnia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában