Ország-világ

2007.01.10. 06:20

Két év múlva Budapestről rajtolhat a Dakar-rali

A hír már tavaly bejárta a hazai sajtót, bár sokan hírlapi kacsának gondolták a nagyra törő tervet, miszerint a Párizs–Dakar raliból Budapest–Dakar-rali lehet.

Á. N. T.

Most azonban elérhető közelségbe került a Dakar-rali budapesti startja. Tavaly szeptemberben találkozott Demszky Gábor Budapest főpolgármestere és Szalay Balázs autóversenyző, aki a sivatagi futam rendszeres résztvevője. A megbeszélésen Szalay a futamot szervező cég képviselőjeként írt alá szándéknyilatkozatot a főpolgármesterrel arról, hogy a magyar főváros megpályázza a verseny startjogát. A múlt héten Lisszabonban folytatódtak az egyeztetések Étienne Lavigne, a Dakar versenyigazgatója, Gilles Jourdan, a verseny központjáért felelős vezető és Újhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára között.

Már nem az a kérdés, hogy elnyerjük-e a verseny indításának jogát, hanem hogy mikor. Jövőre biztosan Lisszabon lesz a helyszín, így legkorábban 2009-ben indulhat a Budapest–Dakar-rali. A sportesemény turisztikai szempontból is nagy jelentőségű. A raliról újságírók százai tudósítanak, s milliók nézik a televíziós közvetítést, a helyszínre érkező szurkolók népes táboráról nem is beszélve. A rendezés jogáért egyébként 2 millió eurót (kb. 508 millió forintot) kell befizetni a szervezőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában