Ország-világ

2007.01.05. 17:04

Kiégve találták meg Prikkelék autóját

Egy Igar közeli erdőben megtalálták a december 29-én eltűnt Prikkel házaspár kiégett kocsiját, benne feltehetőleg a férfi és az asszony maradványaival.

Éber Sándor

Alig egy héttel az eltűnésük után megtalálták a december 29-én otthonából nyom nélkül eltávozott Prikkel házaspár kiégett Mercedes márkájú terepjáróját csütörtökön a Mezőszilas közelében lévő Igar határában. A járműre egy közeli erdei, nehezen megközelíthető katlanban bukkantak rá a rendőrök a nyomozás során szerzett információ alapján. A terepjáró utasterében vélhetően emberi csontokat találtak. A bűnügyi szemle hosszú órákig tartott, a holttestek maradványait éjjel tizenegy órakor szállították el. Azt még egyelőre nem lehet tudni, hogy a december 29-én eltűnt mezőszilasi házaspár maradványai voltak-e az autóban.

A szakértői vizsgálatok akár hetekig is eltarthatnak, a csontokat a Prikkelék otthonában összegyűjtött DNS maradványokkal vetik össze. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bejelentette, hogy csütörtökön újabb két férfit fogtak el a házaspár eltűnésével kapcsolatban. Mindkét férfit emberölés bűntettével gyanúsítják. Az ügyben ketten előzetes letartóztatásban, ketten pedig bűnügyi őrizetben vannak, s intézkednek a Székesfehérváron elfogott két újabb gyanúsított bűnügyi őrizetbe vételéről is. Egyikük mintegy 10 millió forinttal tartozott Prikkelnek, s a házaspár eltűnésük napján állítólag hozzá tartott, hogy megkapja pénzét.

A Fejér megyei rendőrfőkapitány csütörtök este visszavonta az eltűnt házaspár felkutatása és feltalálása, valamint valamennyi elkövető kézre kerítése, felelősségre vonása érdekében szerdán kitűzött kétmillió forintos nyomravezetői díjat. A 43 éves Prikkel Tamás és vele egyidős felesége december 29-e óta nem adott életjelt magáról. Utoljára az említett napon, este félhétkor látták őket közlekedni terepjárójukkal.

Prikkel korábban a börtönt is megjárt Stadler József akasztói üzletember speditőrje volt három évig. A mezőszilasi vállalkozó még a kilencvenes években olajszőkítési ügybe keveredett. Nem ítélték el, de hónapokat töltött előzetes letartóztatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában