Ország-világ

2007.01.09. 07:30

Öltözködési tippek a teltkarcsú idomokra

W.A.

Akik nem kifejezetten modell alkatúak, gyakran jönnek zavarba, hogy vajon milyen fazon és stílus áll igazán jól nekik. Néhány alapszabály betartásával egyszerűen eldönthető, hordjuk-e a kiválasztott darabot, vagy sem.

Alapvető feladat meghatározni az alkat és szín-típust, melyhez a későbbiekben igazodni kell. A sötét színek slankítanak, a világosak erősítenek. Ennek megfelelően érdemes játszani a színekkel öltözékünkben. Amely testrészünket vékonyítani szeretnénk, oda vegyünk sötét tónusú ruhákat. Ellenben amit szélesíteni akarnánk, ott hordjunk világos színeket.

Akinek keskeny válla és széles csípője van, viseljen sötét nadrágot világos blúzzal. Aki főleg a derekán hajlamos hízásra, ezért törzse egészen egyenesnek látszik, felejtsék el a világos felsőket! Válasszanak inkább sötét blúzokat, és keresgéljenek a sötét színű, hozzájuk stílusban illő övek között.

Akinek túl széles a válla, és keskeny a csípője, fordítva öltözködjön: hordjon sötét felsőket és világos alsókat. Így szélesíthető a csípő, és az összhatás kevésbé lesz erőteljes.

A mintáknál alapszabály, hogy a nagy motívumok erősítenek. Ugyanez igaz a vízszintes csíkozásra is. Válasszunk inkább sötét alapon apró, világos mintájú ruhákat, és kerüljük a világos alapon nagy motívumokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában