Ország-világ

2007.01.10. 09:27

Veres: egyszámjegyű lesz a hiány 2006-ra

Mindenképpen pozitív, hogy a 2006. évi költségvetés hiányszámai a tervezettnél kedvezőbben alakultak - kommentálta Veres János pénzügyminiszter az államháztartás kedden közzétett decemberi, illetve 2006-os gyorsmérlegét.

BAMA

Ahogyan az elmúlt évben hónapról hónapra, úgy decemberben és a teljes 2006-os évben is a bevételek a tervezettnél kissé kedvezőbben, a kiadások pedig az előre tervezett kereteken belül maradtak - indokolta az MTI-nek nyilatkozva Veres János a tényt, hogy az államháztartás múlt évi pénzforgalmi egyenlege a GDP-arányosan tervezett 8,8 százaléknál kevesebb, 8,7 százalék lett.

A pénzügyminiszter azt egyelőre nem kívánta megbecsülni, hogy az uniós normák szerint ez milyen GDP-arányos hiányt jelent, de megerősítette, hogy 2006-ra vonatkozóan az uniós normák szerint tervezett 10,1 százalékos államháztartási hiánynál alacsonyabb lesz a végső érték.

Immár teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy a hiány egyszámjegyű lesz - mondta a pénzügyminiszter. Veres János hangsúlyozza, hogy a 2006-ban elért államháztartási egyenleg megalapozza azokat a számításokat, amelyeket a 2007. évi költségvetés beterjesztésekor figyelembe vett a Pénzügyminisztérium, és amelyek alapján az Országgyűlés elfogadta azt.

- Úgy gondolom, ez az eredmény a piaci elemzőket is megerősíti abban, hogy megalapozottnak és teljesíthetőnek lássák a 2007. évi költségvetés előirányzatait - tette hozzá a pénzügyi tárca vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában