Ország-világ

2007.03.29. 17:58

Nincs felelőse a műegyetemi tragádiának

Az egyetem budai épületének lőterén fellobbant tűzben három tűzoltó vesztette életét

BAMA

Többen hibáztak a műegyetemi tűzeset oltása során, ám felelős nincs – ez a tragédia körülményeit vizsgáló, a katasztrófavédelem által készített jelentés legfontosabb megállapítása. Az egyetem budai épületének lőterén fellobbant tűzben három tűzoltó vesztette életét tavaly augusztusban: miután légzőkészülékeikből kifogyott a levegő, megfulladtak a füstben.

A langlovagok.hu oldalon közzétett dokumentumból kiderül: hibázott a riasztást fogadó ügyeletes csakúgy, mint a mentést vezető háttérparancsnok, aki nem volt pontosan tisztában a rendelkezésére álló állomány és eszközök elhelyezkedésével és számával. A tűzoltók nem tudták, pontosan mi ég és melyik szinten kell oltaniuk. A jelentés szerint túl sok volt a pincébe küldött hét ember: a tűzoltók csak zavarták egymás munkáját. A hiányosságok önmagukban még nem vezettek volna halálesetekhez, de hátrányosan befolyásolták a mentést – írja a dokumentum.

Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter az esettel kapcsolatban néhány napja úgy nyilatkozott, támogatja, hogy az Országgyűlés szakbizottsága foglalkozzon az üggyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában