Ország-világ

2007.06.30. 07:15

A Cotton Club vakációja

A rádió aranykorát idézték fel a napokban a Cotton Club Singers tagjai. A margitszigeti koncert vastapsot hozott, s már az sem kérdés, hogy a két új énekesnő, Mezőfi Gabriella és Bartus Patrícia elfér-e csapatban.

Europress-összeállítás

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Jól beilleszkedett a Cotton Club Singers két új énekesnője, nemrég négyesben idézték meg a rádió aranykorát – fotó: Csabai István
[/caption]Bátran kijelenthetjük: zökkenőmentesen sikerültek a tagcserék, a Szűcs Gabriellát és Kozma Orsit váltó lánykettős (Mezőfi Gabriella és Bartus Patrícia) már az első közös bulin, az Uránia Nemzeti Filmszínházban januárban igazolta, hogy a Cotton Club Singers négyes fogata teljes. László Boldizsár zenekarvezető is így érzi, és nem titkolt örömmel újságolja: „a csapat jobb, mint valaha”. Nem véletlen, hogy a 37 éve jegyzett dzsesszfesztiválon, a hollandiai Bredában éppúgy szívesen fogadták őket és kedvenc szvingjeiket, mint az etyeki borfesztiválon. „Kulturált, kedves, a dzsesszért valóban rajongó emberek tömegével találkoztunk az elmúlt hetekben, hónapokban” – lelkendezik László Boldizsár.

Az énekegyüttes érthetően jó hangulatban, lelkesen várta a nagy margitszigeti hajcihőt, amely a negyvenes évek hangulatát, életérzését idézte fel. Ötvenfős színpadi különítmény, sztepptáncosok, a konferanszié szerepében feltűnő, a Heti Hetesből és a Vígszínházból egyaránt ismerős Hajdú Steve, valamint Illényi Katica, Kaszab Tibor countryénekes és Tabányi Mihály társaságában hozták közelebb a rádió aranykorát. A publikum örömmel fogadta a Határőr Big Bandet is. A népes csapat kísérte ugyanis az est folyamán a dalosokat. Lászlóék a showban emléket állítottak a már emlegetett korszak nagy rádiósztárjainak: Andrews Sistersnek, Django Reinhardtnak, Stephane Grapellinek és talán a legnagyobb favoritnak, Frank Sinatrának is.

Hasonlóra készülnek holnap este is. Igaz, a körítés, a látvány nem kaphat hangsúlyt abban a piciny pesti pincében, ahol ezt az igen mozgalmas korszakot lezárják majd. Lesz azonban minden – ahogy mondani szokás –, ami a „csövön kifér”. Lászlóék nem titkolták, hogy a vasárnapi szeánszra amolyan szezonzáró örömünnepként gondolnak. Ez olyasféle nap lesz, mint az iskolákban, amikor a szünetre készülő gyerekek a táblára felfirkálnak még egy felkiáltójelet a VAKÁCIÓ szó mögé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában