Ország-világ

2007.06.11. 16:32

A kencék és az erősebbik nem

A kozmetikai iparban mindig sok pénz volt, mára azonban az eddig egyeduralkodó nők mellett a férfiak is jelentős vásárlóerőt jelentenek

Wlcsek Anna

A kozmetikai iparban mindig sok pénz volt, mára azonban az eddig egyeduralkodó nők mellett a férfiak is jelentős vásárlóerőt jelentenek szerte a világon. Az angol Euromonitor International piackutató cég egy friss felmérése szerint éves szinten ma már 16 milliárd dollárt költenek el a férfiak különböző kence-ficékre, és ez a jövőben csak emelkedni fog. A férfi dekor- és hagyományos kozmetikumokat gyártó vállalatok szerint ez a tendencia odáig fog növekedni, hogy jövőre az idei hét százalékos forgalomnövekedést lepipálva akát több, mint 60 százalékos piaci növekedés is várható lesz.

A termékskálák ezért őrült gyorsasággal szaporodnak, s ma már az ósdinak számító arcszesz mellett hidratáló krémek, szemránckrémek, pakolások, és testfeszesítő krémek is ott sorakoznak a polcokon. Ráadásul a hazánkban még igencsak furcsaságnak számítő, tőlünk nyugatabbra azonban már teljesen elfogadott férfi sminkkellékek is egyre szaporodnak. A púderek és korrektorok mellett megtalálhatók már a szájfények, a szemceruzák és a szempillasprirálok, melyek hibátlanná, mégis természetesebbé varázsolják a férfias vonásokat. Bár hazánkban ez a tendencia még inkább csak a tehetősebb, jól kvalifikált, fiatalabb korosztálynál érezhető, vásárlóerő és kínálat itthon is van. n W. A.

Magyarországon is van már olyan kozmetika, ahová kizárólag az erősebbik nem tagjai léphetnek be. Férfivendégek azonban a hagyományos kozmetikákban is egyre nagyobb számmal jelentkeznek be. A leggyakoribb igénybevett szolgáltatások a tisztító arckezelés és a szőrtelenítés, de szemöldökszedést is szempillafestést is szívesen választanak a férfiak. A wellness szalonok szintén kínálnak kifejezetten urak számára kreált spa-kezeléseket, melyek teljes testkezelésekből és masszázsból állnak. Ezek a kényeztetések már minden korosztályban egyre népszerűbbek, emellett elfogadottabbak is mint a hétköznapi krémezés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában