Ország-világ

2007.06.01. 06:09

Akivel elindul a Reggel...

Fiatal kora ellenére a fél életét a mikrofon mögött és a tévéképernyőn töltötte. Vele ébreszt a Duna Televízió, tőle tudjuk, milyen a Világunk – Reggel.

tvr-hét

[caption id="" align="alignright" width="160"] Tóth Kriszta semmit nem bíz a véletlenre, alaposan készül a műsoraira
[/caption]– Munkájához elegendő lett volna a tanítóképző is, miért érezte szükségét, hogy elvégezze a jogot?

– Mindig zavart, ha valakit igazságtalanul hátrány ér. És nem szeretem a közömbösséget sem. Igenis, lehet segíteni másokon, csak tudni kell, hogyan. Ne tagadom, az is nyomott a latban, hogy a média nem feltétlenül nyújt nyugdíjas állást.

– Praktizálni is fog?

– Kaptam már olyan ajánlatot, amin hónapokig rágódtam, de végül megmaradtam a tévézésnél, ahol egyébként hasznát veszem jogi ismereteimnek. Felkészültebben tudok körüljárni egy-egy rázósabb témát, az adásban több használható információ hangzik el az érintettek számára. Egyelőre így tudok segíteni.

– Semmit nem bíz a véletlenre, adás előtt másfél órával már a híreket olvassa-ellenőrzi, alaposan felkészül a műsorra.

– A felkészülés nagy része előző este zajlik, ilyenkor a felelős szerkesztővel megbeszéljük az adásmenetet. Másnap már fél ötkor a tévében vagyok, kattognak az agyamban a hírek.

– Mi érdekli a legjobban?

– A politika, minden, ami a joggal kapcsolatos, főként a büntetőjog. Meg persze a környezetvédelem.

– Harcos zöld?

– Csak annyira, amennyire bárki lehetne, ha kicsit odafigyelne. A médiának óriási a felelőssége, de nem sokkolni kell, hanem úgy tájékoztatni, hogy kialakuljon az emberekben a környezettudatos gondolkodás, és eszerint éljenek. Az apró lépések is fontosak. Én például szelektív módon gyűjtöm a hulladékot, nem égetem fölöslegesen a villanyt, fogmosás közben nem folyatom a vizet, és kikapcsolódásképpen nagyokat sétálok.

– Van kedvenc helye?

– Ha nagyobb túrára megyünk, szívesen látogatok el valamelyik hazai fürdőbe. Ha viszont csak úgy kiszellőztetném a fejemet, akkor többnyire a Pilist választom.

– A nyárra is tervez a barátjával valami jó túrát?

– Igen, bár konkrét tervünk még nincs. Egyelőre a tévés feladatok foglalkoztatnak. Nyáron valószínűleg bekapcsolódom műsorvezetőként a Duna Televízió hírháttér jellegű esti műsorába. És újra kacérkodom a rádiózással. Tizenöt évig dolgoztam különböző rádiókban, azt is mindig szerettem. De Erdélyt idén nyáron semmiképpen nem hagyom ki! Csodálatos vidék, vendégszerető, tiszta lelkű emberek élnek ott.

Névjegy

Tóth Kriszta Születési ideje: 1974. november 7. Születési helye: Siófok Életútja: Budapesten elvégzi a tanítóképző főiskolát, közben rádiózik. 1996-ban az MTV-nél a Főtérben műsorvezető. 2004-től bemondó, majd a budapesti Regionális Híradó, a Kárpáti Krónika műsorvezetője. A Duna Tv-nél először a Híradó szerkesztő-műsorvezetője, majd a reggeli műsor, új címén Világunk – Reggel műsorvezetője. Elvégzi a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát, megszerzi a kisdoktori címet Hobbija: kirándulás, kerékpározás, tájképfestészet

Születési ideje: 1974. november 7.

Születési helye: Siófok

Életútja:

Budapesten elvégzi a tanítóképző főiskolát, közben rádiózik.

1996-ban az MTV-nél a Főtérben műsorvezető.

2004-től bemondó, majd a budapesti Regionális Híradó, a Kárpáti Krónika műsorvezetője. A Duna Tv-nél először a Híradó szerkesztő-műsorvezetője, majd a reggeli műsor, új címén Világunk – Reggel műsorvezetője.

Elvégzi a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát, megszerzi a kisdoktori címet

Hobbija: kirándulás, kerékpározás, tájképfestészet -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában