Ország-világ

2007.06.12. 18:06

Egységes lesz a fogyasztóvédelem

Rendszeres ellenőrzésekre és kemény, elriasztó fogyasztóvédelmi bírságolásra van szükség – jelentette ki kedden Balatonfüreden Wittich Tamás.

BAMA

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség főigazgatója kedden a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete tanácskozásán azt mondta: nem javul a helyzet, az ellenőrzött üzletekben 65 százalék felett van a kifogásolási arány – tette hozzá Wittich Tamás, megjegyezve: a döntő cél az, hogy javuljon a fogyasztók biztonságérzete. Elmondta, hogy a múlt évben összesen 45 ezer ellenőrzést tartottak, és 1,5 milliárd forintnyi bírságot szabtak ki. A főigazgató utalt arra is, hogy erős és egységes fogyasztóvédelmi hatóságra van szükség, ezért szeptembertől egységes irányítás alá kerül a szervezet.

A főfelügyelőség vezetője a parlament fogyasztóvédelmi eseti bizottságának keddi ülésén emellett arról is beszélt: érdemes lenne tárgyalni a civil fogyasztóvédelmi szervezetek tevékenységének összehangolásáról, mert a civilek párhuzamos tevékenységet végeznek, így a rendelkezésre álló kevés erőforrás szétforgácsolódik. Garai István, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) ügyvezető elnöke ugyanakkor azt hangoztatta, hogy a civilek fő tevékenysége az érdekképviselet és a lakosság felvilágosítása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában