Ország-világ

2007.06.07. 17:37

Fontos csatát vesztettek a NATO-radar ellenzői

BAMA

A Pécs „fölötti” Tubes-hegyen létesítendő katonai radarral kapcsolatos változtatási tilalom elrendelésének témája, amelyet az ellenzék szorgalmazott, igen heves vitát váltott ki tegnap a pécsi közgyűlés ülésén. Fokozta a feszültséget, hogy megérkezett Szekeres Imre honvédelmi miniszter levele, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzat nem tűzhet napirendjére olyan kérdést, amely megkerüli a hatósági eljárási rendet, és a jogszabályokat rendeltetésellenesen alkalmazva kívánja megakadályozni az építésügyi eljárást. Sőt, szerinte a Tubesre vonatkozó változtatási tilalom alkotmányellenes is.

Kővári János (Összefogás Pécsért Egyesület) hangsúlyozta, az önkormányzatnak joga van saját területén az állampolgárai egészségének megőrzése érdekében rendeleteket alkotni. Juhász István (MSZP) kijelentette, maga sem akar tornyot, ennek ellenére nemmel szavaznak a változtatási tilalomra. A legnagyobb meglepetést Bretter Zoltán (SZDSZ) okozta, amikor bejelentette, hogy a sajtótájékoztatóján mondottakkal ellentétben mégsem szavazzák meg a szabad demokraták a változtatási tilalmat, mert „kötelességük figyelembe venni a honvédelmi miniszter álláspontját”.

A közgyűlés végül nem szavazta meg a változtatási tilalmat a Tubesre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában