Ország-világ

2007.06.11. 11:28

Hétkérdésessé bővítené a népszavazást a Fidesz

Nem hat-, hanem hétkérdéses népszavazást kezdeményezne a Fidesz, írja hétfői számában a Magyar Hírlap meg nem nevezett fideszes forrásra hivatkozva. A párt a szolidaritáselvű egybiztosítós kötelező egészségbiztosítási rendszer megmaradásáról is kérdezné a szavazókat.

BAMA

"Egyetért-e ön azzal, hogy Magyarországon megmaradjon a szolidaritáselvű egybiztosítós kötelező egészségbiztosítási rendszer a népszavazást követő évtől számított tíz éven át?" Ezzel a kérdéssel bővítené ki népszavazási kezdeményezését, írja a lap, amely szerint az ellenzéki párt aláírásgyűjtési stratégiájáról határoz majd a jövő héten a Fidesz elnöksége. A lehetséges variációk között szerepel, hogy a már hitelesített kérdések kapcsán - a termőföldről, a kórház-privatizációról és a gyógyszerforgalmazásról - július 9. előtt összegyűjtik a kérdésenként kétszázezer aláírást. Utána az újabb négy témakör - a tandíj, a vizitdíj, a kórházi napidíj és a több-biztosítós modell - aláírásait egy második körben gyűjtik össze.

Az is elképzelhető, hogy az első három témában visszavonják kérdéseiket, és változatlan formában beterjesztik őket. Így az aláírásokat egyszerre kezdhetik gyűjteni. Egy biztos, a Fidesz jövő tavasszal, egy népszavazáson szeretne dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában