Ország-világ

2007.06.11. 17:10

Kétségek a számla körül

Másképp nézik a Kóka-féle blokkot a kormánypárti és az ellenzéki politikusok

P. A.

Még mindig titok lengi körül annak az áfa-csaló kormánytagnak a kilétét, aki ez év elején állítólag áfa-fizetés nélkül egyenlítette ki számláját az egyik étteremben. Egy online lap azt írta, Kóka Jánosról és pártelnökké választásának bulijáról van szó. Ezt az állítást azonban az egyik hazai hírportál cáfolta. A médium továbbra sem akarja nyilvánosságra hozni sem a kormánytag, sem az étterem nevét, de még a vacsora időpontját és forrását sem.

Kóka János az elnökválasztási bankett számlájának ügyében azt nyilatkozta, nem előre fizetett, hanem utólag áfával, szabályosan, nyugtával. A gazdasági miniszter szerint az a trükk, ha éjfél után kér valaki számlát, akkor a pénztárgépek az úgynevezett nyitási dátumot (amikor elkezdett fogyasztani) és az éjfél utáni, fizetéskori, tehát a másnapi napi órabélyegzőt írják a számlára.

Az SZDSZ elnökének állítását az APEH szaktanácsosa cáfolta; a jogszabályok szerint minden számlán az a dátum és az az időpont kell szerepeljen, amikor azt kifizették. A számlának a fizetést kell bizonyítania. A Kóka által bemutatott számlán szereplő dátum március 31-e, azaz szombat 0 óra 10 perc. A Szabad Demokrata Szövetség pártelnöki bejelentése viszont csak aznap délután öt órakor történt meg. Tehát  Kóka János tizenhét órával kinevezése előtt már ünnepelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában