Ország-világ

2007.06.06. 17:51

Kinevezték az új főrendőröket

Bencze József országos rendőrfőkapitány Tóth Gábor dandártábornokot nevezte ki budapesti rendőrfőkapitánynak

N. T.

Bencze József országos rendőrfőkapitány szerda Tóth Gábor dandártábornokot, a budapesti rendőrfőkapitány eddigi bűnügyi helyettesét nevezte ki budapesti rendőrfőkapitánynak, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) élére pedig Papp Károlyt, a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság eddigi vezetőjét. A főkapitány elvárja az új vezetőktől a „rendőrség tekintélyének viszaállítását.” Erre szükségük is lesz, hiszen a legfrissebb közvéleménykutatások szerint a lakosság túlnyomó részének megingott a bizalma az egyenruhásokban.

Nincs még vége a rendőrbotrányok sorozatának sem, újabb rendőri jogsértések derülhetnek ki az országos főkapitány szerint, aki máris vizsgálatokat rendelt el ilyen ügyekkel kapcsolatban. „Lehetnek újabb ügyek, ez tény” –  jelentette ki Bencze József a tegnapi állománygyűlésen.

A főkapitány megjegyezte: vizsgálni kell az okokat, mi vezethetett az utóbbi időben nyilvánosságra került rendőri  jogsértésekhez. „Attól tartok, aki korrupcióra adja a fejét, az akkor is korrupt, ha kétszer ennyi a fizetése” – mondta. „Nálunk most jó sokáig szükség van a hivatástudatra”, mondta, utalva arra: 15-20 év múlva már lehetőség lesz, hogy a rendőrök „piaci” béreket kaphassanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában