Ország-világ

2007.06.05. 18:55

Küldözgették a beteget, helikoptert is bevetettek

Itt az újabb betegküldözgetési botrány: nem fogadta a területileg illetékes Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet a fővárosban kedden azokat a balesetben megsérült férfiakat, akiket végül mentőhelikopter szállított - két fordulóban - a Salgótarjánból Miskolcra, a megyei kórházba.

BAMA

Csiba Gábor, a Borsod megyei kórház főigazgatója az MTI-nek elmondta: a salgótarjáni kórházi vezető kedd délelőtt kereste meg, hogy fogadja a két baleseti sérültet, mert ők nem tudják elvégezni a szükséges idegsebészeti beavatkozásokat. A főigazgató hangsúlyozta: áprilisig hozzájuk tartozott Salgótarján, azóta viszont Budapesthez, az Országos Idegsebészeti Intézethez tartozik. Mint mondta: kollégája először a fővárosban érdeklődött a betegek fogadásáról, ám elutasították. Ezután több fővárosi intézményeknél is próbálkozott, ám sehol sem fogadták a betegeket. "Én átvettem a sérülteket, bár területileg nem tartoznak hozzánk. Annak ellenére tettem ezt, hogy mi is pénzügyi gondokkal küzdünk" – mondta Csiba Gábor.

A salgótarjáni kórház, közlésük szerint, a szaktárca információs irodáját is megkereste, de ott – az elsődleges információk alapján – nem tudták megmondani, hogy idegsebészetileg hová tartoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában