Ország-világ

2007.06.07. 16:47

Még pártot is alapított az Egymásért Alapítvány

V.M.

Az Országos Választási Iroda honlapja szerint Mátészalkán és Vásárosnaményban egyéni választókerületi jelöltet indított, így megyei területi listát is állított a 2006-os országgyűlési választásokon a budapesti székhelyű Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ). A mandátumot végül nem szerző pártot Földesi-Szabó László, az Egymásért Egy-Másért Alapítvány 1,2 milliárdos csempészéssel és adócsalással meggyanúsított elnöke alapította. A Magyar Nemzet csütörtöki cikke szerint Földesi a pártalapítás jogi ügyleteinek lebonyolításával Simon Ibolyát bízta meg, aki akkoriban a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH) is dolgozott, majd később az alapítvány kurátora lett.

A Fidesz tegnap ismét lemondásra szólította fel Szilvásy Györgyöt, mert a legnagyobb ellenzéki párt szerint az NBH körül sokasodó botrányok felvetik a titkosszolgálatokat felügyelő kancelláriaminiszter felelősségét. „Szilvásy György lelepleződött, mert bebizonyosodott, hogy korábbi állításával szemben mégis van kapcsolat az NBH és az Egymásért Egy-Másért Alapítvány között” – mondta Demeter Ervin. A fideszes politikus szerint Szilvásy alkalmatlan arra, hogy az ország biztonságáért felelősséget viselő hivatal irányítsa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában