Ország-világ

2007.06.18. 18:51

Moszkva a világ legdrágább városa

Budapest még az első ötven város közé sem kerülhetett be, az orosz városok közül viszont Szentpétervár is előkelő helyen végzett

BAMA

„Moszkva a világ legdrágább városa a külföldieknek” – megelőzve Londont és Tokiót, áll az egyik legnagyobb nemzetközi humánerőforrás-tanácsadó cég hétfőn Londonban kiadott éves felmérésében, amely szerint Budapest – jóllehet jelentősen drágult – más térségbeli nagyvárosokkal ellentétben továbbra sincs a legdrágább ötven város között. A Mercer Human Resource Consulting által évente összeállított lista 143 város megélhetési költségeit vizsgálja 200 termék és szolgáltatás átlagos árának összevetése alapján.

Az elsők között nem Moszkva az egyetlen orosz: Szentpétervár a 12. helyre került. A világ második legdrágább városa London. A Mercer listájának legdrágább csoportját nagyrészt európai városok alkotják: a felső ötvenből harminc európai, köztük öt kelet-európai. Az utóbbi térségből – Moszkva és Szentpétervár mellett – bekerült a legdrágább ötvenbe Kijev, valamint Pozsony, amely messze a legdrágább a közép-európai EU-tagállamok nagyvárosai közül. A térségből az első ötven közé még éppen bekerült Prága is, Budapest ugyanakkor a 60-ik, igaz, a magyar főváros is jelentősen drágult, ugyanis tavaly a 65. volt a Mercer felmérésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában