Ország-világ

2007.06.23. 07:55

Ne sajnáljuk a drága időt egy jó piknikre

Szomorú, de egyes megfigyelések szerint a magyar családok sokasága leginkább bevásárlókosárral kerekedik fel, ha hétvégén kimozdul. Szombat-vasárnap közös program gyanánt bevágják magukat az autóba, és irány valamelyik nagyáruház. Mire aztán a csomagokkal hazavergődnek, már el is fáradnak – csak éppen nem jólesően.

R. V.

A bevásárlás nem kirándulás. Az áruházban nem aktívan pihenünk, hanem gondterhelten válogatunk a különböző termékek között. Mennyibe kerül, mi olcsóbb, érdemes-e lerohannunk az akciósat, miből hány kilót vigyünk haza? Közben körülöttünk tolong-tapos az irgalmatlan embertömeg. A tengeri kígyóhoz hasonló sor, amelyben idegtépő lassúsággal araszolunk előre.

Ez bizony fárasztó ingerek sorozata. Váltsunk tehát hétvégi életmódot, és ne sajnáljuk az időt a szeretteinkkel való piknikre, kirándulásra – tanácsolja Rusz Edit pszichológus. Ha kell, vállaljuk a kezdeményezést – mindig kell valaki, aki a társaság motorja. A zöldben, vagy akár otthon a kertben ellazulhatunk. Trombitáljuk össze a barátokat közös sütögetésre, ha kell, apropóval: születésnap, névnap, osztálytalálkozó. A könnyed beszélgetés, falatozás, iszogatás, tánc, vidám gyalog- vagy biciklitúra nemcsak élménynek, de emléknek is szép marad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában