Ország-világ

2007.06.27. 06:05

Népszerűek az uniós pályázatok

Nem tántorították el a vállalkozásokat az uniós pályázatoktól a korábbinál szigorúbb feltételek – hangsúlyozta Ormosy Gábor, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (MAG) vezérigazgatója egy tegnapi szakmai konferencián. Ezt igazolja, hogy a már lezárult pályázatokra meghirdetett keret 23,5 milliárd forint volt, eközben összesen megközelítően 47 milliárd forintnyi igény érkezett be.

Tóth M.

Június 11-ig négy gazdaságfejlesztő operatív program (gop) és egy közép-magyarországi operatív program (kmop) támogatásait igényelhették a vállalkozások. A mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztését szolgáló két pályázatra még november 30-áig lehet jelentkezni. A legnagyobb nehézséget az I. Nemzeti Fejlesztési Terv időszakában a pályázók szerint a hosszú átfutási idő, a bonyolult intézményrendszer, a magas adminisztrációs teher, valamint a túlzott biztosítéki elvárás jelentette. A mostani pályázatoknál ezeket próbálták kiküszöbölni.

Május 11-től több feltétel is megváltozott. Így például az árbevételvállalást a pályázat benyújtását megelőző év árbevételéhez viszonyítják. Korábban a megvalósítás éve és a beadást megelőző év közül kötelezően a magasabb bevételi értéket kellett alapul venni. Július közepétől újabb pályázatokat hirdetnek meg.

Új pályázati kiírások

Pályázati cél Tervezett keretösszeg (millió forint) – Nemzetközi szolgáltató központok létrehozása, fejlesztése 2 220 – Komplex technológia beruházások és a hátrányos helyzetű kistérségekben induló vállalkozások támogatása 3 294 – Vállalati folyamatmenedzsment támogatása 1 603 – Minőség-, környezet és egyéb irányítási rendszerek támogatása 955 – E-kereskedelem és egyéni e-szolgáltatások támogatása 1 292

– Nemzetközi szolgáltató központok létrehozása, fejlesztése 2 220

– Komplex technológia beruházások és a hátrányos helyzetű kistérségekben induló vállalkozások támogatása 3 294

– Vállalati folyamatmenedzsment támogatása 1 603

– Minőség-, környezet és egyéb irányítási rendszerek támogatása 955

– E-kereskedelem és egyéni e-szolgáltatások támogatása 1 292 -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában