Ország-világ

2007.06.26. 05:35

Óvja tincseit a naptól és a víztől

A haj is megérdemli a figyelmet, hiszen a szép frizura teszi valóban igényessé, ápolttá a nőket

Mézes R.

Sokan gondolják, hogy elegendő ha csak az arcukat és a bőrüket ápolják rendszeresen. Pedig a haj is megérdemli a figyelmet, hiszen a szép frizura teszi valóban igényessé, ápolttá a nőket. Nyáron a  fejkorona ápolását még komolyabban kell venni, mert számtalan veszély leselkedik a tincsekre.

Az UV-sugarak hatására a víz úgy viselkedik, mint a fehérítő: a haj kifakul, élettelenné válik. Ráadásul a napsütés elvonja a haj nedvességtartalmát. Fontos tehát, hogy a hajápoló szerek tartalmazzanak keratint, mely segít visszaállítani a megfelelő nedvességtartalmat.

Törekedjen rá, hogy UV-szűrős ápolószereket válasszon. A forróságban a hajmosási technikák is igényelnek némi módosítást. Nem szükséges például hajszárítót használni, inkább a napot, mint természetes hőforrást vegye igénybe erre a célra. A tengeri lubickolás után, mindenképpen látogassa meg az édesvizes zuhanyozót és alaposan öblítse ki a haját. A sós vízhez hasonlóan, a klóros fürdő is roncsolja a hajszálak szerkezetét.

Különösen fontos a kíméletes bánásmód a festett hajúak esetében.
Praktikus lehet beszerezni valamilyen fényvédő spray-t is a nyaralás előtt. Ezt minden napozás előtt a hajra kell fújni. A permet megvédi a loknikat az UV-A és UV-B sugaraktól, s pótolja az elvesztett nedvességet is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában